Etablering af områder


Etablering af grønne områder

Skal du have etableret et område, så tag os med på rejsen. Vi udfører gerne etablering af haver og gårdmiljøer, om det er med fokus på dufte, rislende vand eller hvad du drømmer om, så klare vi etableringen. Står området i dag beplantet eller med belægning, rydder vi selvfølgelig dette,

Uanset om man har meget eller lidt plads, kan man etablere spændende

 • Sanseparker og sansehaver.
 • Gårdhaver og taghaver.
 • Oplevelseshaver.
 • Cafeområder.

Sansepark og sansehaver

For de mindste kan skabes små universer, fyldt med blomster i flotte farver med forskellige dufte, og sten, planter og materialer der vil udfordre følesansen. Sansehaven kan være delt op i små rum efter farve, duft, følelse eller lignende, det kan også være lavet som en eventyr tur over små broer over det smukke blomsterhav, linegang på træstammer gennem den farlige krokodillesump og hoppe fra sky til sky på balancesten og lytte til de forskellige fugle.

Ved genoptræning efter f.eks en ulykke hvor man miste noget af førligheden eller ved en hjerneskade efter en blodprop, er både gentagelse og variation vigtig. Her kan en sansehaver bruges på mange forskellige måder, den ene kan være til den fysiske genoptræning. En sansepark til fysisk genoptræning kan byde på oaser med underlag af mange forskellige slags, for at styrke balancen. Det kan også være små broer for op og ned stigninger samt trapper for at styrke evnen til at løfte foden fra underlaget.

For handikappede kan en tur gennem en sansehave give livsbekræftende oplevelser. Brede gange med plads til kørestole rundt mellem stationer, som kan byde på flotte farverige syn og søde billeder. Det kan f.eks være små stationer med billeder af dyr, hvor man kan høre dyrets lyde mens man rører noget materiale der føles som dyret man kigger på og lytter til. Mulighederne er uendelige.

Demente og senile kan have stor glæde af en sansehave. Tit og ofte kommer de demente ikke ud på egen hånd, en sansehave i en aflukket gårdhave vil give den demente oplevelser under åben himmel, der vil berige livskvaliteten, samtidig med det vil være sikkert og trygt. At få lov at opleve farver og dufte, og kunne røre ved forskellige ting, og måske sidde på en bænk og lytte til vandets rislen ned gennem et lille vandløb, vil give en frihedsfølelse og måske via reminiscens bringe minder frem hos den demente, på en måde at nogen måske vil begynde at nippe visne blomster af o.l.

Gårdhaver og taghaver

En baggård behøver ikke være grå og kedelig.

I en gårdhave kan man skabe et helt lille paradis med med fliser og sten, beplantet med smukke blomster, små træer i krukker og beklædning på vægge eller krukker med hængeplanter

På taget kan skabes terrasser med blomsterkrukker og lækker beklædning at træde på, det kan også være et paradis af urter, frugt, salater og jodfrugter, som spreder lækker duft på terrassen og giver smag på middagsbordet.

Uanset pladsen, så er mulighederne mange, om man ønsker sig en eventyrhave gennem espalier med farverige blomster, en japansk mekka med springvand og en fiskedam eller en pool i solhjørnet med sandstrand og liggestole, det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan skabe.

Cafeområder og oplevelseshaver

Et smukt cafeområde, med højbede og espalier der skaber sit eget rum om hvert bord og giver følelsen af privathed.

En oase af flora og fauna der klatre op af træstammen i midten, og spreder stemning til de runde borde der står rundt om.

En have med hvide bænke og små borde, hvor man kan tage kaffekoppen med ned, og nyde udsigten over blomsterbedene.

Vi vil gerne skabe gode oplevelser og glade minder, og de omgivelser vi befinder os i, er med til at påvirke helheden af oplevelsen, om det er et cafebesøg med venner eller til en fødselsdag.

Kontakt os allerede i dag

Udfyld vores kontaktformular, så vi kan tale om dit projekt.

  parallax background

  Skal vi hjælpe dig med belægningsarbejde?

  Hvis du har spørgsmål til vores ydelser, eller du gerne vil indhente et tilbud på en opgave, er du velkommen til at kontakte os. Du kan altid ringe eller sende os en mail.

  Ring nu Send os en mail Bestil tilbud

  Få tilbud